Sposób przygotowania

Białka jajek wymieszaj z łyżka zimnej wody i ubij z dodatkiem 2 łyżeczek cukru. Połącz z żółtkami i przesianą moką z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Rozsmaruj ciasto na blasze wyłożonej pergaminem. Posyp wiórkami i piecz 10 min w tem. 200C. Lnianą ściereczkę posyp cukrem, wyłuż na nią biszkopt, usuń pergamin i zwiń. Żelatynę namocz. Z 2 limonek zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Mleko kokosowe wymieszaj z 10 dag cukru, likierem, sokiem i skórką z limonki. Żelatynę rozpuść i połącz z mlekiem kokosowym. Śmietane ubij, połącz z masą kokosową. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem i zwiń. Wstaw do lodówki na 2 godz. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy Tobie się wydaje, że kradzież zdjęć ujdzie Ci na sucho?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !