Sposób przygotowania

Żółtka oddziel od białek i dokładnie utrzyj z cukrem. Z białek ubij pianę i dodawaj ją stopniowo do utsrtych żółtek na przemian z mąką, cały czas mieszając. Do masy dodaj skórkę startą z cytryny, cukier waniliowy i wymieszaj. W patelni o średnicy 35cm rozpuść masło i wylej na to ciasto. Smaż pod przykryciem na jasnozłoty kolor lub zapiecz w piekarniku. Na środek omleta nałóż ulubiony dżem i zwiń w rulon(tak jak naleśnika). Przenieś na półmisek i pokrój na porcje.Na koniec posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    dobre
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    to nie jest przepis na omlet rzymski tylko na omlet biszkoptowy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !