Sposób przygotowania

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawić, aby spęczniała.
Do soku marchewowego dodać sok i startą skórkę z cytryny - wymieszać.
Spęczniałą żelatynę rozpuścić w mikrofalówce i wlać do przecieru marchewkowego. Dokładnie wymieszać i odstawić, aby galaretka zaczęła tężeć - jeszcze raz przemieszać i rozlać do salaterek. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Komentarze

  • 5
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="blue"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="blue">
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    na to bym nie wpadł, ciekawie wygląda i jeszcze jakąs pasującą smakowo polewe /.. mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    jaka kolorowa...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    ale na to bym nie wpadła... dzięki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !