Sposób przygotowania

W garnku z woda rozpuszczamy 3 kostki bulionu drobiowego i zagotowujemy . dodajemy pokrojone ziemniaczki ,starta na tarce duże oczka marchewkę .Gotujemy ok 8 min i dodajemy woreczek ryżu mieszamy zupkę. Na patelni na masełku podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę z ogórkami pokrojonymi w kosteczkę .Smażymy ok 5 min ,żeby ogórki zmiękły dodajmy łyzke mąki i dobrze mieszamy zalewamy szklanka rosołku ,mieszamy i wlewamy do garnka z naszą zupka . Doprawiamy pieprzem do smaku ,wlewamy także ok 1/2 szklanki kwasu z słoika z ogórkami . Gotujemy jeszcze z 10 min i zaciągamy śmietaną . Podajemy z jakiem i posiekanym koperkiem .

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    mniam mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię i robię taka zupę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !