Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kalamry na groszku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

300
300 g
czosnek
1 szt
wino białe
250 g
koncentrat pomidorowy
50 g
groszek konserwowy
200 g
olej
20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kalamry na groszku

Kalmary pokroić na małe kawałki oczyścić.Na oleju zarumień czosnek gdy sie zarumieni włóż do niego kalmary wymieszaj dolej wino duś pod przykryciem,dodaj pomidory sól,pieprz oraz groszek zielony duś przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak