Sposób przygotowania

Do garnka z wodą dodać przyprawy i zagotować.Ozorki dobrze wymyć i włożyć do gotującej się wody.Gotować do miękkości.Czas gotowania zależy od wielkości ozorków.Jak będą miękkie zdjąć z nich zbędną skórkę.Pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym masełku z obu stron.Podawać do ziemniaków lub pieczywa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię ozorki
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    też bardzo lubie ozorki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ja wcale
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i nie wiem czy bym się skusiła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ozorki są smaczne :) jadam w galarcie, salcesonie... takich jeszcze nie jadłam, ale muszą być tak samo smaczne... @Izabela Nowak - Słońce, mięso z ozorów jest bardzo chude i na prawdę ma dobry smak, po prostu nie trzeba myśleć o tym co się je, a o tym jak smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne,ja je bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie to bardzo egzotyczne danie, jeszcze nigdy nie jadłam, ale widzę. że musi być smaczne, bo ma wielu zwolenników.
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    to coś dla mojego męża
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    przepadam za ozorkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !