Sposób przygotowania

Rosół drobiowy doprowadzić do wrzenia. Dodać zalewę z ogórków kiszonych. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do rosołu. Gotujemy ok 15 minut. Koperek umyć, posiekać. Czosnek obrać i dodać pod koniec gotowania do barszczu. W barszczu rozprowadzić śmietanę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać barszcz koperkiem. Podajemy np z gotowanymi ziemniakami.


nick muchomor

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię ogórki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    smaczny barszcz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !