Sposób przygotowania

(Melon canalupa jest najlepszy na mus,ma delikatny pomarańczowy miąższ.Po przekrojeniu melona na pół łyżką wydrążamy miąższ.)Miąższ melona i 1 szklankę pokrojonej w kostki marynowanej dyni miksujemy na puszysty mus,razem z 2 łyżkami cukru pudru.(parę kosteczek dyni zostawiamy do dekoracji)Po zmiksowaniu przecieramy przez sito.Śmietanę ubijamy na sztywno.Po ubiciu mieszamy ze zmiksowanymi owocami.Mus przekładamy do pucharków.Na wierz układamy parę kosteczek marynowanej dyni.Deser schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !