Sposób przygotowania

Jajka kurze sparzyć wrzącą wodą. Ubić jajka z cukrem na gładką, jednolitą masę do momentu aż zrobi się jasna. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę do masy jajecznej i mieszać łyżką drewnianą. Dodać aromat śmietankowy i wymieszać dokładnie. Ciasto biszkoptowe wyłożyć na prostokątną blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze około 180 -190 stopni C przez około 40 minut. Biszkopt wyjąć, ostudzić, przekroić na dwie połowy, nasączyć sokiem ananasowym. Posmarować obie części z jednej strony posmarować dżemem jabłkowym. Stulić obie części. Schłodzić śmietankę, dodać cukier puder, dodać fix i ubić na jednolitą, sztywną masę, wyłożyć ją na wierzch i na boki i równomiernie rozsmarować na biszkopcie. Porcjować resztę śmietanki do szprycy i dekorować według uznania. Wyłożyć gotowe dekoracje z czekolady,wiśnie, kwiatki i listki z masy cukrowej. Wykonać napis flamastrem spożywczym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !