Sposób przygotowania

Marchewkę obierać, pokroić na małe kawałki, paski. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Selera i pora umyć i też pokroić na paski. Włoszczyznę włożyć do garnka z wodą. Posolić i gotować przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać białe wino, ziele angielskie i liść laurowy. Filety dowolnej ryby umyć i pokroić na malutkie kawałki. Wrzucić do wywaru i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż ryba będzie ugotowana. Pod koniec dodać pare kropel cytryny, popieprzyć i doprawić solą. Posypać świeżo pokrojoną zieloną pietruszką.
Smaczności

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    ale bym takiej zjadła..
  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    ale bym takiej zjadła..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    musze wyprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Rzadko robię zupy rybne, bo rodzinka nie przepada - chętnie wprosiłabym się do kogoś na taką zupę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ja też rzadko robię z tego samego powodu ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !