Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Potrzebować będziemy także: tłuszcz do wysmarowania formy,
bułkę tartą do wysypania formy
1 usztywniacz do śmietany
kolorowe pisaki spożywcze
serce z czerwonego marcepanu

Przygotowujemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę. Ciągle miksując, dodajemy po jednym żółtku, a następnie przesianą przez sitko mąkę. Dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach. Wlewamy do prostokątnej formy (o wymiarach około 26-36 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 150-160 stopni, wyciągamy z piekarnika, studzimy (Ciasto możemy także podzielić na dwie części i do jednej dodać kilka kropli np. niebieskiego, a do drugiej czerwonego barwnika spożywczego i upiec w mniejszych blaszkach, ale wtedy czas pieczenia należy odpowiednio skrócić).


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Śliczne misie. szkoda byłoby je zjeść:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    oj schrupała bym kawałek
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra misie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciężko je rozdzielać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !