Przepis i sposób przygotowania na: Zakochane misie
Kroki postępowania
bułkę tartą do wysypania formy
1 usztywniacz do śmietany
kolorowe pisaki spożywcze
serce z czerwonego marcepanu
Przygotowujemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę. Ciągle miksując, dodajemy po jednym żółtku, a następnie przesianą przez sitko mąkę. Dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach. Wlewamy do prostokątnej formy (o wymiarach około 26-36 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 150-160 stopni, wyciągamy z piekarnika, studzimy (Ciasto możemy także podzielić na dwie części i do jednej dodać kilka kropli np. niebieskiego, a do drugiej czerwonego barwnika spożywczego i upiec w mniejszych blaszkach, ale wtedy czas pieczenia należy odpowiednio skrócić).