Sposób przygotowania

BISZKOPT:
6 jaj,
6 łyżek mąki tortowej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
szkl. cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2-3 łyżki kakao.

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąki z proszkiem i kakao. Piec 40 min w temp. 170st. Ostudzić, przekroić.

MASA MLECZNA:
1/2 szkl. mleka,
3/4 szkl. cukru,
2 op. cukru waniliowego,
kost. margaryny,
2 szkl. pełnego mleka w proszku.

Zwykłe mleko i cukry zagotować, przestudzić. Margarynę utrzeć na przemian ze zwykłym mlekiem i tym w proszku. Masą przełożyć ciasto.

POLEWA:
15 dag czekolady mlecznej,
ok. 6 łyżek mleka.

Czekoladę rozpuścić z mlekiem i polać wierzch ciasta. Schłodzić.

Komentarze

  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piekłam ciasto - pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    z chęcią bym go skosztowała:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja

    bardzo lubię to ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !