Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, seler zetrzeć na tarce. Kurczaka pokroić w drobna kostkę. Przez 5 minut podsmażać na maśle mięso i warzywa. Ostudzić dodać orzechy, 1 i 1/2 łyżki bułki tartej, natkę i rozkłócone jajko. Doprawić solą i pieprzem. 2. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Nadziać je farszem, ustawić w naczyniu żaroodpornym i wlać tyle wrzącego bulionu by sięgał ok. 1 i 1/2 cm ponad spody papryk. Całość przykryć i piec w temp. 180C przez około 40 minut. Po tym czasie potrawę wyjąć. Obsypać resztką bułki tartej. Chwilę piec na grillu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !