Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo- kokosowe
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić, dodając stopniowo cukier.Żółtka wymieszać z octem oraz proszkiem do pieczenia, dodać do białek.Delikatnie wymieszać z mąką i kakao.Ciasto wylać na natłuszczoną blachę o wymiarach 24x34 cm.
Masa kokosowa:
Białka ubić, dodając stopniowo cukier i wiórki.
Masa budyniowa:
Zagotować 250 ml. mleka.Resztę mleka wymieszać z budyniem i mąką.Wlać na gotujące się mleko, mieszając.Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym.Dodać wystudzony budyń, żółtka i utrzeć.
Ciasto budyniowo-kokosowe:
Masę kokosową kłaść łyżką na ciasto.Piec ok.50 minut w temp.180 stopni.Ostudzone ciasto przekroić, oddzielając ciemne od jasnego i przełożyć masą budyniową.Udekorować według uznania.