Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać 3/4 szklanki cukru. Dodać żółtka, wodę, mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do formy i piec 40min. w 180*C. Margarynę roztopić dodać cukier, mleko, kakao i gotować, aż zgęstnieje. Ostudzony biszkopt pokroić na kwadraty, moczyć w polewie i obtaczać w wiórkach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Lubię takie słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne, dawno ich nie robiłam ale kiedyś były u nie obowiązkowo na każde mniejsze czy większe święto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !