Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś indycza w mgnieniy oka gotowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka
1 kg
majonez
1 łyżka
ziele angielskie
4 ziarenka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuka
Sklep Prymat
przypprawa bałkańska
1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
sól
4 łyżka
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
woda
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza w mgnieniy oka gotowa

Do wody dodać wszystkie przyprawy oraz majonez.
Wymieszać a potem zagotować i wystudzić.
Jak wywar ostygnie włożyć do niego umyte mięso i zagotować.
Gotować 5 minut i zostawić na noc do wystygnięcia.
Rano ponownie zagotować i gotować znowu 5 minut.
Zostawić do wystygnięcia.
Potem wyjąć mięso z wody posmarować musztardą rosyjską i polać odrobiną miodu i zapiec w piekarniku ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.02.2012 22:50
jaka piękna taka soczysta
stokrotka 16.02.2012 19:20
fajny przepis
czekoladka_m 16.02.2012 18:06
Wygląda tak apetycznie, że aż ślinka leci:):

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak