Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności dwie cebule obieramy, a następnie przemywamy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a później kroimy w kostkę. Z główki czosnku obieramy ząbki i przemywamy wodą, a później przeciskamy przez praskę. Składniki te podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażone składniki zalewamy wcześniej przyrządzonym bulionem warzywnym. Do tego wbijamy jajka i dobrze mieszamy. Gotującą się zupę czosnkową doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Chleb kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy pokrojone kawałeczki chleba na patelni, na rozgrzanym oleju. Pyszną zupę czosnkową podajemy z wcześniej zrobionymi grzankami. Na koniec zupę możemy posypać dobrze umytą i drobno posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    nie jadłam takiej
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !