Galaretki rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić galaretki, przelać do płaskich miseczek i pozostawić do zastygnięcia. Mąkę przesiać, z jajek żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Do żółtek utartych z cukrem dodawać przesianą mąkę i ubitą pianę z białek na przemian. Wymieszać składniki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto biszkoptowe na spód blaszki na grubości około 0,5 cm i wstawić do pieczenia do temp. około 180-190 stopni C na około 10 minut. Po czym wyjąć biszkopt i wyłożyć go na wilgotną ściereczkę, papier powinien być na wierzchu, po czym zwinąć biszkopt na ściereczce. Odczekać aż ostygnie. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do niej cukier puder, fix do śmietany, dodać pokrojone w kawałeczki galaretki w czterech smakach i kolorach, wymieszać składniki. Rozwinąć roladę, wysmarować powstałą masą z galaretkami biszkopt i ponownie ciasno zwinąć w rulon. Do małego blaszanego garnuszka włożyć czekoladę gorzką, dodać mleko i stopić czekoladę ciągle mieszając, delikatnie ostudzić i polać w dowolny sposób roladę.