Sposób przygotowania

Ciasto na dużą formę, na małą wziąć 3/4 lub nawet 1/2 podanej porcji. Masło drobno posiekać, dodać mąkę, sól i wodę. Szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 45 minut. Pory pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na maśle, żeby zmiękły. Szynkę pokroić w cienkie paski. Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę do tarty. Nakłuć widelcem. Ciasto podpiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, 15 minut. Jaja ubić z mlekiem, dodać pory (troszkę je odsączyć z masełka) i szynkę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na ciasto wyłożyć nadzienie i posypać żółtym serem. Piec około 45 minut, sprawdzając czy jest upieczone. Ser na wierzchu powinien się zarumienić.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam pory, :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !