Przepis i sposób przygotowania na: Truskawko sernikowy deser
Margaryne miksujemy z jajkiem ,cukrem powoli dodajac ser. Galretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i odstawiamy wczesniej do lekkiego stężenia.
Następnie przelewamy do masy serowej i dokładnie mieszamy.
Masa truskawkowa:
Truskawki zalewamy wodą .Dodajmey cukier i cynamon i gotujemy az sie trusawki rozpadną ,a masa zacznie gęstnieć .
Studzimy.
Do wysokich pucharków wsypujemy 2 łyżki pokruszonych biszkoptów .
Wlewamy 2-3 łyżki masy serowej.
Następnie warstwe biszkoptów ,mase truskawkową , mase serową , biszkopty ,mase truskawkową i mase serową .
Kolejnosc może być dowolna ,zależy od wyobrazni wykonującego ten deser.
Chłodzimy około 2 godzin. Ozdabiamy listkami bazyli .