Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

ciasto:
2 czubate łyżki kakao
1/2 margaryny
1 szklanka mleka
3/4 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 białka
3 żółtka
4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy
łyżeczka sody

masa serowa: Zmielony ser przekładamy z wiaderka do miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składni nam sie dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową.


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !