W pierwszej kolejności należy upiec biszkopt, w tym celu jajka kurze sparzyć wrzątkiem, białka oddzielić od żółtek, białka włożyć do wysokiego naczynia i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ. Dodać żółtka, nadal ubijając. Mąki (ziemniaczaną z mąką pszenną) wymieszać, przesiać mąki, dodać proszek do pieczenia i dodać do ciasta, mieszając drewnianą łyżką. Okrągłą tortownicę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto do okrągłej tortownicy. Piec w temperaturze około 180 stopni C przez około 40-50 minut ( do suchego patyczka). Gorący biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić. Schłodzić śmietankę 30% kremówkę, wsypać do niej cukier puder i ubić całość na sztywną masę o delikatnej konsystencji. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzić i dodać do śmietany, w dalszym ciągu ubijać. Ubitą śmietankę wyłożyć na wierzch biszkopta oraz na jego boki. Resztę ubitej śmietanki nałożyć do szprycy i dekorować w sposób dowolny brzeg torta, całość udekorować flamastrami spożywczymi o różnych kolorach, malując motyw z ulubionej bajki w moim przypadku jest do Kubuś Puchatek.