Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rogale półfrancuskie drożdżowe

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 kg
drożdże
30 dag
mleko
1/2 l
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
15 dag
masło
60 dag
żółtko jajek
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rogale półfrancuskie drożdżowe

w letnim mleku rozpuścić drożdże dodać mąkę cukier sól i wyrobić ciasto sklepić w kulkę i owinąć folią z masła uformować kwadrat ułożyć go na rozwałkowanym cieście i rozwałkować masło razem z ciastem schłodzić ponownie ciasto rozwałkować i z pasków wykrawać duże trójkąty do środka można dodać masę czekoladową piec w piekarniku w temp 220*c ok 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak