Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem orzechowy do ciasta

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie
3 łyżki
żółtko jajek
1 szt
masło
1 kost
cukier puder
0,5 szkl
kawa rozpuszczalna
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem orzechowy do ciasta

Orzechy włoskie zmielić w maszynce.
Kawę wsypać do szklanki, zalać 2 łyżkami gotowanej wody, ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem.
Do utartego kremu dodać ciągle ucierając, żółtko i mielone orzechy.
Krem połączyć z zimną rozpuszczoną kawą, wymieszać.
Przekładać kremem ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.03.2012 09:08
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak