Sposób przygotowania

Krok 1 / 8

Drożdże rozcieramy z cukrem, dolewając 50ml wody. Odstawiamy na 15 minut. Do przesianej mąki i soli dodajemy drożdże i resztę wody i wyrabiamy ciasto przez 10 minut. Ciasto jest bardzo luźne i dość mocno się klei, ale takie właśnie ma być. Im dłużej wyrabiamy tym ciasto mniej się klei. Formujemy kulę, delikatnie smarujemy olejem i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny, oczywiście pod przykryciem, żeby nie obeschło.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    oooo... mniaam ! jak ja dawno nie jadłam , a domowy najlepszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda naprawdę wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Kebaby mogłabym jeść na okrągło!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kebab od podstaw
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zachęcająco wygląda, chyba się skuszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Świetny przepis i jak smacznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !