Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zieelona oraz masłowa z bułką tartą

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
2 szczypta
Sklep Prymat
fasolka szaragowa
1,5 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zieelona oraz masłowa z bułką tartą

Fasolkę szparagową zieloną oraz fasolkę masłową myjemy pod bieżącą wodą, następnie obcinamy końcówki z obu stron. Wkładamy do gotowania do osolonej wody. Gotujemy fasolkę al-dente. Odcedzamy i trzymamy w garnku pod przykryciem. Na patelni topimy masło, następnie do rozgrzanego masła wsypujemy bułkę tartą i mieszamy. Na talerze porcjujemy fasolkę ( dwa rodzaje), na wierzch porcjujemy bułkę tartą, oprószamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewaaa 10.02.2012 14:18
uwielbiam taką fasolkę, czekam z utęsknieniem na sezon! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak