Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać ciepłe ( nie gorące mleko), 3 łyżki mąki, wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu, dosypać mąkę, lekko roztrzepane jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier i zagnieść ciasto. Dokładnie zagniecione ciasto, pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie ponownie zagnieść . Ciasto rozwałkować i wyłożyć do wysmarowanej wcześniej formy. Na wierzch ciasta posypać dużą ilość wiórek kokosowych tak przygotowane ciasto przed włożeniem do pieca , pozostawić na 15 min do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika na około 50-60 min. w 180 stopniach C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    z kokosem brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !