Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z suszonymi grzybami i gruszką

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 szt
czosnek
4 ząbki
wątróbka
60 dkg
mąka
2 łyżki
olej
4 łyżki
śmietana
200 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
gruszki
3 szt
wino czerwone wytrawne
80 ml
grzyby suszone
80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z suszonymi grzybami i gruszką

Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości po czym odcedzić. Cebulę pokroic w cienkie piórka,czosnek posiekać dość drobno. Gruszki pokroić w drobną kostkę, wątróbkę oprószyć mąką po czym smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zarumienienia sie. Dodawać grzyby,cebulę,czosnek i gruszkę. Całość przesmażyć jeszcze chwilę, pod koniec wlewając wino. Po chwili dodać też śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak