Truskawki umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć je. Zmiksować malakserem. Jajka kurze sparzyć, następnie z jaj białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Dodać żółtka, ubijać w wysokim naczyniu. Mąki połączyć ze sobą, dodać do nich proszek do pieczenia, przesiać do naczynia i dodać do ciasta, zamieszać drewnianą łyżką. Okrągłą tortownicę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto do tortownicy. Piec biszkopt w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 40 do 50 minut. Gorącego ciasta nie wyjmować z piekarnika, należy uchylić delikatnie piekarnik i stopniowo ostudzić. Ostudzony wyjąć, przekroić biszkopt na dwie równe części. Na pierwszym krążku biszkoptowym rozsmarować dżem truskawkowy. Ubić w wysokim naczyniu śmietankę kremówkę z dodatkiem cukru pudru, dodać do śmietanki rozpuszczoną w sześciu łyżkach wody żelatynę. Miksować do uzyskania puszystej masy. Podzielić śmietankę na dwie części (2/3 i 1/3). Do 2/3 dodać zmiksowane truskawki. Nałożyć na pierwszy biszkopt posmarowany wcześniej dżemem truskawkowym część masy śmietankowo- truskawkowej, przykryć drugim biszkoptem, na wierzch wyłożyć resztę masy śmietankowo- truskawkowej. Na wierzch wyłożyć samą- białą ubitą śmietankę, równomiernie rozsmarować na biszkopcie. Nałożyć trochę śmietany do szprycy i udekorować wierzch tortu. Wykonać napis z rozpuszczonej według przepisu podanego na opakowaniu polewy czekoladowej. Udekorować umytymi, pokrojonymi w plasterki owocami: plasterkami pomarańczy, grejpfruta, winogronami oraz kiwi.