Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy bardzo dokładnie oczyścić grzybki. Umyć kilkakrotnie do momentu, aż woda z grzybów będzie czysta. Następnie grzybki pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę, jednak mniejszą niż grzyby. W rondelku lub na wysokiej patelni rozgrzać masło a następnie do masła dodać cebulę, smażyć ją do uzyskania złotego koloru. Następnie należy dodać pokrojone w kostkę grzyby. Wszystko razem dusić przez około pół godziny na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas. Następnie dodać śmietanę oraz sól i pieprz i w dalszym ciągu jeszcze dusić przez około 15 minut. Serwować z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Już nie mogę się doczekać sezonu na grzyby :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Już nie mogę się doczekać sezonu na grzyby :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bogusiaz

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !