Sposób przygotowania

Gatuję żeberka na wywar jako bazę na dowolną zupę a nastepnie wykorzystuję je do drugiego dania.
Żeberka po ugotowaniu wyjmuję z wywaru a z keczupu,miodu,przypraw - oprócz oleju robię marynatę.Żeberka dzielę na mniejsze porcje,wkładam do marynaty i odstawiam na 1 godzinę.Po ty, czasie rozgrzewam na patelni olej i przekładam mięso wraz z sosem - smażę na złoto.Tak przygotowane żeberka podaję z ryżem na sypko oraz ogórkiem konserwowym.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowo i ekonomicznie, warto mieć taki przepis do wykorzystania.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    sprubuje
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    żeberka mają zawsze powodzenie a jeszcze jak benka przygotuje...? super!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chyba nigdy ich nie robiłam ...
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie to tylko wołają kawał kurczaka i są zadowoleni
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    lubimy zeberka
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha ja lubię z zasmażaną kapustą
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne mięsko,dawno nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !