Sposób przygotowania

BISZKOPT:
7 jaj,
1i 1/2 szkl. cukru,
2 szkl. mąki,
budyń śmietankowy,
2 płaskie łyżki proszku do pieczenia,
4 łyżki oleju.

Białka ubić z cukrem. Następnie dodawać po 1 żółtku. Dodać mąkę połączoną z proszkiem i budyniem, dokładnie wymieszać. Dodać olej. Piec w formie posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, 40 min. w temp. 180 st.

MASA:
3 szkl. mleka,
szkl. cukru,
3/4 szkl. mąki,
2 budynie śmietankowe,
kost. margaryny,
olejek śmietankowy.

Budynie wymieszać z mąką i rozrobić w szkl. zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę z olejkiem utrzeć na puch i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu.

DODATKOWO:
1szkl. wiórków kokosowych,
pół olejku śmietankowego,
cukier waniliowy,
łyżka masła.

Wszystko wymieszać i, stale mieszając, podsmażyć na złoty kolor. Ostudzić. Ciasto przekroić na 2 blaty i przełożyć 3/4 masy. Resztą masy posmarować wierzch i boki ciasta, obsypać uprażonymi wiórkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pyszności! :)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Przeois fajny dzisiaj mam , czekoladce plusa dam.....
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Bardzo fajny przepis - muszę kiedyś spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    musi wspaniale smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    już czuje smak Rafałka :D
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !