Sposób przygotowania

Udka umyj, wyczyść. Czosnek (3 ząbki)obierz i pokrój w kostkę. Zrób marynatę z czosnku, przypraw i z 2-3 łyżek oleju. Natrzyj nią kurczaka. Wsadź na 12 godzin do lodówki i co mniej więcej godzinę wyciągaj go i nadal nacieraj. Resztę oleju wlej do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i ułóż kurczaka, posyp jeszcze świeżym czosnkiem pokrojonym w kostkę. Piecz w piekarniku w temp 200 stopni ok 40-50 minut. Czas pieczenia zależy do wielkości udek. Sprawdzaj co jakiś czas. Polecam z frytkami!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !