Sposób przygotowania

Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch,pod koniec ucierania dodajemy jajko.Wsypujemy mąkę,przyprawy,miód. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy za pomocą blendera lub miksera i wyrabiamy ciasto. Owijamy folią,odstawiamy do lodówki na 30minut. Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy lekko
posypanej mąką i za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 10-15 minut.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i moczymy w niej ciasteczka.

RADA:Ciasteczka można udekorować orzechami,płatkami migdałowymi

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Rewelacja;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    proste smaczne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !