Sposób przygotowania

Upiec biszkopt. Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, olej, budyń, mąkę przesianą z proszkiem - wymieszać. Dodać łyżkę wrzątku. Ciasto wylać na blachę i piec w 170 stopniach przez około 30-40 minut. Z soku odlać 1,5 szklanki soku i wymieszać w tym budynie. Resztę Kubusia zagotować. Do gotującego się wlać rozmącone budynie i ponownie zagotować. Gorącą wyłożyć na biszkopt. Gdy lekko przestygnie ułożyć na niej ciastka. 1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i przestudzić. Dobrze schłodzoną śmietaną ubić na sztywno i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na zimną masę kubusiową. Na wierzch wylać dwie przygotowane wcześniej galaretki - lekko tężejące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    trafna nazwa :D fajne ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    eleganckie ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !