Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Wysypać na blat, wbić jajko i żółtko. Dodać cukier, cukier waniliowy i zimną KASIĘ . Posiekać nożem, szybko zagnieść. Uformować kulę włożyć na 30 min. do lodówki.
Margarynę rozpuścić i zagotować z cukrem, 5 łyżkami wody. Dodać orzechy i wiórki kokosowe, ostudzić.
Ciasto rozwałkować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, po nakłuwać widelcem, posmarować marmoladą i masą. Piec w temp. 180°C, przez 30-40 minut.
Pokroić na kwadraty, a następnie na trójkąty. Zanurzyć ciasteczka jednym bokiem w rozpuszczonej czekoladzie.
Rada: Polecam mielone orzechy laskowe bez skórki, ja dostałam ze skórką dlatego masa wyszła ciemniejsza.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychotka.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    dla tych którzy lubią wiórka kokosowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !