Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

piernik z bakaliami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
3 szkl
cukier
1 szkl
miód
4 łyżka
masło
1/2 kostki
kakao
3 łyżki
jajko
2 szt
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
bakalie
2 szkl
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z bakaliami

w rondlu rumienimy cukier potem dodajemy wody i cały czas mieszamy zagotowujemy aż powstanie karmel schładzamy przelewamy do garnka dodajemy miód kakao i mieszamy podgrzewamy schłodzimy dodajemy do tego mąkę i proszek jajka i bakalie wyrabiamy ciasto dodajemy potem roztopiony tłuszcz wyrabiamy i kładziemy do formy i wstawiamy do piekarnika temp 160*c na ok godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynab1903 03.03.2012 08:28
uwielbiam pierniki :) mmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak