Sposób przygotowania

mąka cukier puder śmietana spirytus łączymy ciasto dodajemy do niego żółtka i chwilę wyrabiamy dodajemy masło gotowe ciasto przykrywamy miseczką aby nie wysychało odkrawamy małe kawałki i wałkujemy wycinamy paski nożem środki paska przecinamy i przewijamy przez nie koniuszki ciasta smażymy w bardzo dużej ilości smalcu gotowe kładziemy na talerz i posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • -2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przepraszam, czy to nie jest ładnie dobrana nazwa dla brzydko udanych faworków?! Nie widzę tu zamysłu potrawy. Przepraszam za szczerość.
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    bardzo dobre a zdjęcie bardzo ładne :D nie przejmuj się Aga co wygada Henryka, jej nic nie pasuje tylko swoje przepisy i zdjęcia :D naprawdę fantastyczne :D
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    z chęcią bym spróbowała
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Henryka, ty lepiej zajrzyj do swoich obleśnych zdjęć. Pewna sałatka bardzo przypomina wymioty.
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowicie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !