Sposób przygotowania

Cebulę obrać, umyć, pokroić w drobną kosteczkę. Masło rozgrzać na patelni, zeszklić na nim cebulę, posypać solą, dodać surową kaszę, wymieszać. Wszystko razem podlać bulionem, dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez 20 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, ostudzić. Dodać jajka oraz mąkę, wymieszać. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać małe placuszki, smażyć na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis,czekam na foto
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    również wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Uwielbiam znam je bardzo dobrze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawe paluszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe placuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie placuszki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo fajne :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam kaszę gryczaną, świetne placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !