Sposób przygotowania

I MASA:
Margarynę, cukier, żółtka oraz cukier waniliowy - to wszystko ubić razem na masę i dodać do tego mąkę i łyżeczkę proszku do pieczenia. Podzielić powstałą masę na dwie części. Następnie z białek, cukru pudru i łyżeczki octu ubić masę i rozsmarować ją na tych dwóch plackach. Następnie oba placki posypać migdałami. Oba upiec w temp. 200st.
Masa owocowa:
2 galaretki czerwone malinowe rozpuścić w 2,5 szkl. wody. Jak galaretka zacznie się siadać, wsypać do niej owoce i wszystko razem zmiksować na gęstą masę. Następnie: 3-4 szkl. kremówki 36% ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru pudru i 1/2 opakowania cukru waniliowego i to ubić na sztywno.
Osobno:
2,5 łyżki żelatyny zalać trochę zimną wodą, żeby się proszek rozmieszał i napęczniał, potem do szklanki zalać mniejsze pół szkl. wrzącej wody. Tak zrobioną żelatynę wlać do masy z kremówki.
Układać:
Pierwszy placek rozsmarować połową masy z kremówek, następnie cały mus malinowy, na to resztę masy kremówki i na koniec drugi placek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    tak pychotka
  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    KREMÓWKA MA BYĆ 36%
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wyśmienite ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    świetny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    jak sama nazwa wskazuje pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    doskonała nazwa jak dla tego ciasta:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    krótko mówiąc pyszota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    mniam..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !