Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krakersowiec

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
1 l
cukier
0.75 szklanki
cukier wanilinowy
1 szt
masło
25 dag
budyń śmietankowy
1 szt
mąka pszenna
1 szklanka
mąka ziemniaczana
1 łyżka
jajko
1 szt
krakersy
3 paczki
masa krówkowa
2 szt
śmietana 30%
0.5 l
cukier puder
3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
migdały prażone
10 dag
czekolada mleczna
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowiec

2.5 szklanki mleka zagotować, w 1,5 szklanki wymieszać mąkę pszenną,ziemniaczaną,budyń,jajko,cukier i cukier waniliowy. Do gotującego się mleka cienkim strumieniem wlać wszystko. Mieszając ugotować budyń i ostudzić.
Zimny budyń utrzeć z masłem. Na brytfannie ułożyć warstwę krakersów. Wyłożyć-rozsmarować masę po całości krakersów. Ułożyć następną warstwę krakersów. Następnie wyłożyć masę krówko wą. Następnie ułożyć ostatnią warstwę krakersów. Do naczynia wlać śmietanę i ubijać. Dodać cukier puder chwilę ubijając. Połączyć z żelatyną ( 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody) lejąc cienkim strumieniem do śmietany, chwilę ubijając. Wyłożyć na krakersy,rozsmarować i posypać płatkami migdałów, lub startą czekoladą mleczną.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.02.2012 15:23
Fajny, kiedyś robiłam coś podobnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak