Sposób przygotowania

Kapustę należy obgotować około 10 minut. Zdjąć potem z niej liście i ułożyć jeden obok drugiego tak żeby na siebie zachodziły i tworzyły zwarty prostokąt. Dwie cebule obrać i pokroić w kostkę, na gorący olej ja wrzucić i zeszklić. Bułki namoczyć i odcisnąć. Mięso wymieszać z cebulą, bułkami, kminkiem i jajkami, doprawić solą i pieprzem i wyłożyć tak przygotowana masę na ułożone wcześniej liście kapusty i zwinąć w roladę i włożyć do naczynia żaroodpornego i polewamy bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym. Pozostałe cebule i marchew pokroić w kostkę i wsypać na wierzch gołąbka. Piec ok 60 minut w 180 stopniach. Wywar zagęścić mąką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !