Sposób przygotowania

Skłądniki to przepis na ciasto. Margarynę gotujemy z 1 szklanką wody, wsypujemy 1 szklankę mąki i ucieramy prez chwilę na ogniu. Potem ucieramy dalej aż do ostygnięcia. Gdy jest zimne dodajemy po 1 jajku i dokładnie ucieramy. Na końcu dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, dzielimy na dwie części , pieczemy na pergaminie w gorącym piekarniku.
Masa: gotujemy krem z 0,5 szklanki mleka, 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki mąki ziemniacanej, zółtko i cukier waniliowy. Rozmieszać wszystko oprócz żółtka w małej ilości mleka. Wlać do wrzącego. dobrze wszystko wymieszać i ostudzić. ! kostkę amsła utrzeć z 1 szklanką cukru pudru zółtko i zimny krem, wszystko wymieszać. Nałożyć na ciasto i przykryć drugim ciastem.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    juz dawno nie robilam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kubalo

    uwiuelbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !