Sposób przygotowania

Dość duże pieczarki dokładnie umyć i odsączyć z wody. Oddzielić trzonki, a następnie wydrążyć łyżeczką z kapeluszy część blaszek. trzonki i wydrążone części grzybów drobno posiekać. Posiekaną cebulę podsmażyć w części tłuszczu, dodać posiekane grzyby i razem podsmażyć. Po zestawieniu z ognia dodać tartą bułkę, jajo, posiekaną natkę pietruszki, część startego sera, przyprawić masę do smaku i wymieszać. Masą napełnić wydrążone kapelusze pieczarek. Ułożyć je na ogniotrwałym półmisku wysmarowanym masłem i posypać po wierzchu resztą startego sera. Na każdą pieczarkę położyć odrobinę masła i wstawić do piekarnika. Podawać zaraz po upieczeniu posypane posiekaną natką pietruszki lub bez.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    fajny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    Super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmm pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    robię całkiem podobne są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !