Sposób przygotowania

Rybę opłukałam,osuszyłam.Pokroiłam w dość grube paski.Polałam sosem sojowym,oprószyłam imbirem.papryką i czosnkiem granulowanym.Wymieszałam i wstawiłam do lodówki. W tym czasie jajko roztrzepałam z wodą,szczyptą soli i mąką.Ciasto ma być gęściejsze niż naleśnikowe. Na patelni rozgrzałam olej .Paski ryby moczyłam dokładnie w cieście i przekładałam na gorący olej.Smażyłam z obu stron. W międzyczasie nastawiłam wodę na makaron.Gdy się zagotowała,wyłączyłam gaz,wrzuciłam makaron.Przykryłam,odstawiłam na 4 minuty i odcedziłam.Był gotowy. Rybę po usmażeniu osączyłam z tłuszczu na ręczniku papierowym i wstawiłam do piekarnika by nie stygła. Na patelni przygotowałam warzywa po azjatycku z mrożonki. Na talerze nakładałam porcje makaronu, na nich warzywa a na wierzchu kąski ryby.Smakowały trochę jak sajgonki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    bardzo ciekawy przepis, moje smaki! dodaję do księgi, do wypróbowania! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Jak zwykle rewelacyjny przepis!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo podoba mi się Twój pomysł, lubie takie lekko orientalne smaki.
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pomysłowe i pięknie podane, aż ślinka leci!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja z rybami jestem na bakier, ale rybki lubię choć nie lubię ich przygotowywać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !