Sposób przygotowania

Podgrzewamy 100-200 ml mleka i rozpuszczamy w ciepłym cukier i drożdże i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Resztę mleka ciepłego miksujemy razem z cukrem waniliowym, żółtkami i z taka ilością mąki z jaką uda nam się zmiksować. Kiedy drożdże wyrosną dodajemy do wyrobionego ciasta i dalej razem miksujemy dodając resztę mąki ciasto powinno być dość gęste ale jeszcze lejące. Odstawiamy aby wyrosło. Banany kroimy w krążki. Kiedy ciasto wyrośnie powoli wkładamy banany pokrojone i mieszamy delikatnie. Nakładamy na rozgrzany olej ciasto wraz z bananami i smażymy racuszki na brązowy kolor. Można je posypać cukrem pudrem po usmażeniu.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    pychota... Mniam mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !