Sposób przygotowania

Składniki podane do przygotowania spodu są podane na dosyć grubą warstwę, więc jeśli ktoś wolni cieńszą należy zredukować ilości. (grubość widoczna na zdjęciach). Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jajko, żółtka, margarynę i smalec i wyrobić ciasto. Wyłożyć na formę i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę (jeżeli jest bardzo tłusty wystarczy raz) i dodać olej, mleko, cukier, budyń, jaja i żółtka. Masa powinna wyjść bardzo płynna. Ja dodałam do niej kandyzowaną skórkę pomarańczową dla przełamania smaku. Tak gotową masę przelać na podpieczony spód i piec wszystko przez około 50 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia ubić z 6 białek pianę razem z cukrem pudrem i wyłożyć na ciasto. Lekko wyrównać. Piec jeszcze około 20-30 minut w 150 stopniach. Krople rosy wychodzą po wystudzeniu się sernika.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam sernik
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    muszę kiedyś wypróbować z tą rosą
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    a ten jest piękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pieknie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    smakowity
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    ślizne, lubię serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !