Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kokosem i herbatnikami
2 jajka+2 żółtka,
15 dag cukru,
13 dag mąki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1,5 łyżki kakao.
Wszystkie składniki ciasta zmiksować, wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36cm i piec ok. 15 min w temp. 190st.
Masa:
20 dag wiórków kokosowych,
1/2 l mleka,
1/2 kost. margaryny,
2 łyżki cukru pudru,
2 truskawkowe galaretki (ale mogą być inne),
3 paczki herbatników,
polewa czekoladowa.
Wiórki wraz z mlekiem zagotować i gotować, aż mleko całkiem się wygotuje. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce wiórków. Masę wylać na ciasto. Galaretki przygotować wg przepisu na opak., tężejące wyłożyć na masę kokosową. Na wierzchu ułożyć herbatniki, polać polewą.