Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

panga w zezamie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pangi
2 szt
sezam
4 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
jajko
1 szt
olej
1 łyżka
cytryna
2 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: panga w zezamie

pangę rozmrozić umyć osuszyć ręcznikiem kuchennym pokroić na kawałki każdą porcję natrzeć solą i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny odstawić na co najmniej 15 minut jajko rozbełtać widelcem rybę obtoczyć w mące następnie w jajku i na końcu w zezamie smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony aż się zarumeini podawać ze smażonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami cytrynę pokroić na cząstki i udekorować nią rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak